Om Urtekram Beauty

Urtekram blev grundlagt i København i 1972 og i 2017 blev Urtekram udnævnt til Danmarks mest bæredygtige brand af Sustainable Brand Index. Vores produktion er beliggende i naturskønne Mariager i Jylland i Danmark, og her producerer vi naturlige og økologisk certificerede skønhedsprodukter til alle behov. I dag findes vores produkter overalt i Europa og store dele af resten af ​​verden.

urtekram-historia.png

Urtekram startede så tidligt som i 1972, på et tidspunkt hvor en banebrydende ånd, en følelse af samhørighed og miljøbevidsthed, spirede. Økologi var stadig kun i sin spæde start og en idealistisk hjertesag for de små. Men for Urtekrams grundlæggere var det starten på en rejse, der ville gøre hele Danmark - og Skandinavien - meget grønnere og mere bevidste.

Visionærerne startede rejsen med en lille kryddeributik i hjertet af København. Her solgte de lidt af hvert med fokus på en naturlig, enkel og ren livsstil. Iværksætterånden greb hurtigt fat i dem, og snart blev firmaet Urtekram grundlagt. I løbet af 1970'erne og 1980'erne blev kendskabet til Urtekram bredt mere ud og langsomt men sikkert spredte sig ud over den lille cirkel af tidlige øko-entusiaster.

800x800_Urtekram_Ekologi_hållbarhet.jpg

Du ved måske allerede, at økologi er en rigtigt hjertesag for os hos Urtekram. Men vidste du, at vi også arbejder aktivt for en bedre og mere bæredygtig verden? Dette gælder for hele værdikæden, fra den enkelte producent til hvordan vi pakker og transporterer vores varer.

Vi har underskrevet både plastinitiativet og transportinitiativet, og i 2019 skiftede vi løbende til at bruge plantebaseret plast i alt vores emballage til hud- og hårpleje.

Mindre produktionsaffald

Vi arbejder altid på at minimere vores affald i produktionen. I tilfælde hvor det stadig forekommer, f.eks. når etiketter bliver trykt skævt, og produkterne ikke kan videresælges, donerer vi varerne til hjælpeorganisationer i Danmark.

Solceller og biogas

Vi tager en række foranstaltninger for at reducere vores energiforbrug. Her er nogle eksempler:

  • Vores danske lager har solceller til elproduktion
  • Vi køber grøn elektricitet fra vandkraft
  • Vores lager bruger biogas til opvarmning
  • Vi har sænket temperaturen i vores produktion for at reducere energiforbruget

aftryk.jpg

Alle ingredienser i Urtekrams hud- og hårplejeprodukter har en naturlig oprindelse, og produkterne er økologisk og vegansk certificeret.

Alt papiremballage er FSC-certificeret, hvilket sikrer, at vi bruger papir fra bæredygtige skove, og dermed at skovkredsløbet er beskyttet.

Økologisk pioner

Pionerånden gennemsyrer stadig alt, hvad vi gør. Vi har altid kæmpet for en bæredygtig verden og for produkter, der lever op til vores holdninger. Og det vil vi fortsætte med at gøre. Selvom vi er meget større end tiden i 1972, hvor det hele startede, er nytænkning, engagement og passion stadig den samme.