En mere bæredygtig verden

Du ved måske allerede, at økologi er en rigtig hjertesag for os hos Urtekram. Men vidste du, at vi også arbejder aktivt for en bedre og mere bæredygtig verden? Det gælder for hele værdikæden, fra den enkelte producent til hvordan vi pakker og transporterer vores varer.

Sust_webb_toppbild_beach_800x800.jpg

Hos Urtekram har vi en lang historie med økologisk og bæredygtig lidenskab. Vores rejse startede i 1972, hvor vi solgte økologiske krydderier og plejeprodukter fra en lille kælderbutik i hjertet af København. Interessen for mærket voksede hurtigt, og det samme gjorde produktionen og sortimentet. I 1989 flyttede Urtekram sit hovedkvarter til Mariager i Jylland.

Produktionen er placeret i et naturskønt miljø tæt på naturen. I vores små faciliteter producerer vi vores naturlige og certificerede skønhedsprodukter til alle behov.

I dag sælges vores produkter i både butikker og online, overalt i Europa og store dele af resten af ​​verden.

 • Certificeret af Ecocert Cosmos Organic
 • Certificeret af Vegan Society
 • 99-100% Naturlig oprindelse
 • Bionedbrydelige formler
 • Plantebaseret emballage
 • Vedvarende energi i produktionen

Sust_webb_windmill_sky_1080x1350.jpg

Mindre produktionsaffald

Vi arbejder altid på at minimere vores affald i produktionen. Vi producerer så ressourceeffektivt som muligt, genbruger det meste af vores affald, og det uundgåelige affald sender vi til det lokale biogasanlæg for at blive vedvarende energi.

I nogle tilfælde når etiketter sidder forkert, og produkterne ikke kan sælges, donerer vi varerne til hjælpeorganisationer i Danmark.

Solceller og biogas

Vi gør flere ting for at reducere vores energiforbrug. Vores produktion i Danmark bruger 100% vedvarende energi til el, varme og køling. Vi benytter lejligheden til at producere noget af vores egen elektricitet ved hjælp af solpaneler på vores tage.

Vores arbejde med at reducere energiforbruget inkluderer:

 • Vi køber kun grøn elektricitet fra vindkraft.
 • Vores lagerbygning har solceller til elproduktion.
 • Vores lager bruger kun biogas til opvarmning.
 • Vores produktionsanlæg har sænket temperaturen for at reducere energiforbruget.
 • Vores produktion og lager har skiftet alt belysning til LED-lys, hvilket reducerer elforbruget med 40%.

Sust_webb_arm_lavender_1080x1350.jpg

Vores produkter

Alle ingredienser i Urtekram Nordic Beauty produkter er nøje udvalgt og har 99-100% naturlig oprindelse, og produkterne er selvkonserverende. Formlerne er 100% bionedbrydelige, veganske og certificeret af Ecocert Cosmos Organic i henhold til COSMOS standarden.

Da alle Urtekram Beauty Care-produkter er certificeret af Ecocert Cosmos Organic, indeholder de ingen parabener, silicium eller syntetiske konserveringsmidler. I stedet for silikoner bruger vi eksempelvis broccoliolie.

Vi bruger ikke kunstige parfume i vores produkter, kun urteafkog og æteriske olier.

Formlerne er 100% bionedbrydelige, hvilket betyder, at ingredienserne kan nedbrydes i naturen uden at skade mikroorganismerne i processen.

 • Ingen kunstige parfume
 • 99 - 100% naturlig oprindelse
 • 100% bionedbrydelige formler
 • Vedvarende og veganske ingredienser

I vores produkter anvender vi kun veganske ingredienser. Dette betyder, at der ikke er brugt noget animalsk materiale i nogen del af processen til fremstilling af råmaterialerne. Hyaluronsyren, der anvendes i vores produkter, er naturligt gæret hyaluronsyre, i stedet for det konventionelle, der fremstilles af hanekam.

Sust_webb_herbsinglass_1080x1350.jpg

Fra sukkerrør til dit badeværelse

Alt vores emballage er plantebaseret fremstillet af sukkerrørplast. Fordelen ved at bruge sukkerrør er, at det er et vedvarende råmateriale, der absorberer CO2 fra luften. Efter høst presses saften ud af sukkerrøret. Fra restproduktet, dvs. det der er tilbage, er det muligt at producere den alkohol, der er udgangspunktet i produktionen af ​​plantebaseret plast. På denne måde anvender vi en vedvarende ressource på samme tid, som restproduktet bruges. Hvert ton sukkerrør absorberer faktisk to tons CO2 fra miljøet.

Vi kalder det den omvendte drivhuseffekt. Dette betyder mindre brug af konventionel plast og mere omtanke for miljøet og for dig.

Som en bæredygtig producent af skønhedsprodukter stræber vi konstant efter at finde de bedste emballageløsninger. I dag anvender vi plantebaseret plast, men hvem ved hvad morgendagen bringer!

FSC-certificeret papir

FSC-certificeringen sikrer ansvarligt skovbrug, hvor der ikke fældes flere træer, end skoven kan producere. FSC er også en garanti for, at dyr og planteliv beskyttes, og at de, der arbejder i skoven, har uddannelse, korrekt sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Alt emballagepapir i Urtekram produktionen er FSC-certificeret, hvilket sikrer, at vi anvender papir fra bæredygtige skove, og at skovcyklussen forbliver intakt.

Dette inkluderer alt fra de kasser, vi sender til grossister, til de brochurer, du finder i butikkerne ved vores beauty produkter.

Sust_webb_beach_footprint_1080x1350.jpg

Vores leverandører

Vi vælger alle vores leverandører med omhu og ser altid på, om de kan leve op til vores høje standarder. Vi foretager en grundig gennemgang, hvor vores leverandører skal give os oplysninger om alt, hvad der forekommer i deres forretning, også inden for bæredygtighed.

For at blive accepteret som leverandør for Urtekram skal du underskrive vores adfærdskodeks. Dette er baseret på FNs vejledende principper og indeholder regler om alt fra menneskerettigheder til antikorruption, arbejdsret og miljøpåvirkning.

Klimaaftryk

Vores arbejde med at optimere vores produktion, vores processer og vores måde at arbejde på er konstant. Urtekram, som er en del af Midsona Group, har sat sig et mål for at reducere klimaaftrykket. Midsona har tilsluttet sig Science Based Target-initiativet, et samarbejde mellem WWF, CDP, FNs Global Compact og World Resources Institute. Midsona har således forpligtet sig til at opstille et videnskabeligt baseret mål i 2021 for at reducere sine drivhusgasemissioner for at være i tråd med FNs 1,5 graders mål i Parisaftalen.